Relaxatietherapie


We leven vandaag in een veeleisende maatschappij die veel energie vraagt van ons lichaam en geest.


Stress, vermoeidheid, verandering van structuur na de bevalling, burn-out, angst- en slaapstoornissen, hyperventilatie, migraineaanvallen, maag- en darmklachten..

Het zijn maar enkele voorbeelden van de gevolgen die ons lichaam ervaart ten gevolge van alledaagse spanningen.


Deze spanningen resulteren in fysieke, emotionele, mentale en sociale stress.

 • Fysieke stress: lichamelijke spierspanningen, schouder- en nekklachten, lage rug klachten, spanningshoofdpijn, verhoogde bloeddruk, versnelde hartslag, duizeligheid, hyperventilatie,maag- en darm problemen..
 • Emotionele stress: zich niet goed in zijn vel voelen, futloosheid, vermoeidheid, depressie, burn-out..
 • Mentale stress: Onder druk staan…druk van jezelf uit (perfectionisme) en/of druk van buitenaf zijn vaak gerelateerd aan het ‘MOETEN’.
 • Sociale stress: zich verliezen in relaties, tekort aan veerkracht, de roze wolk na de geboorte van je baby..Typerend voor relaxatietherapie is dat een individuele aanpak noodzakelijk is omdat klachten en oorzaken situatie- en persoonsgebonden zijn .

Aanbod


Binnen de Fly Over bieden wij een brede waaier aan relaxatiethechnieken, individuele coaching en voedingsadies die overeenstemmen met de individuele noden en behoeften. Wij bekijken het lichaam en de geest als één geheel en daar hoort een holistisch aanbod bij.


Statische relaxatietherapie

Je kan nood hebben aan bewustwordingsoefeningen waarbij je het verschil leert voelen en ervaren tussen spanning en ontspanning, waarbij je technieken aangeleerd krijgt die je in staat stellen om in het dagdagelijks leven je spanningsniveau te herkennen en te beÏnvloeden.


Deze technieken zijn onder andere:

 • Ademhalingsoefeningen
 • Autogene training volgens Schultz
 • Progressieve relaxatie volgens Jacobson
 • Geleide meditatie- en visualisatieoefeningen
 • Technieken volgens Dixhoorn
 • Passieve mobilisaties
 • Massagetechnieken


De ziekteverzekering voorziet een terugbetaling van 18 beurten relaxatietherapie


Dynamische relaxatie

Niet iedereen heeft baat bij deze eerder ‘statische’ aanpak. Sommigen gaan liever in beweging met hun lichaam om op die manier emotionele en fysieke rust te ontdekken. Gesprek en lichaamsgericht werk, wisselen zich af tijdens de sessies bij onze bewegingstherapeute.


Maag- en darmklachten

Het welzijn van onze darmen heeft een grote invloed op onze stemming. Onze Diëtiste en Gezondheidscoach kijken met u naar een passend voedingsadvies om je in balans te brengen.


Structurele klachten

Soms zijn er ook structurele fysieke klachten die voor veel spanning zorgen. Onze Osteopaat zorgt dat deze structurele klachten aangepakt worden.


Psychologische coaching

Spanning en stress kan vaak veel te maken hebben dag dagelijkse gebeurtenissen of zaken die in het verleden gebeurt zijn. Bij sommige is een intensievere ondersteuning nodig met gesprekken bij de psychologe.


CONTACT US

Gustaaf callierlaan 147

9000 Gent

© Copyright 2015. All Rights Reserved.